jedzenie wolne od glutenu

By

Wrzesień 1, 2014AlergieNo comments

Niekiedy skorzystanie z porad dietetyka to optymalne rozwiązanie. Czemu? Bo na świecie pojawia się dużo mitów, które dotyczą jedzenia. Chociażby mit dotyczący glutenu. Wiele osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Istotnie, jest – problem polega na tym, że tylko dla niektórych ludzi. Produkty mleczne także są wrogie dla alergików. Skutkiem tego przed metamorfozami żywieniowymi trzeba zwrócić się po wskazówkę do dietetyka, który zaleca przeróżne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dziedzinie odchudzania, ponieważ nie pragną się przyznać że posiadają dowolny kłopot. Sami selekcjonujemy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda oraz, że błyskawicznie zdobędziemy ładną oraz szczupłą sylwetkę. Tymczasem prawda bywa całkiem inna i nierzadko nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje bądź najzwyczajniej w świecie nie mamy siły na to, żeby stosować ją tak długo jak jest napisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest zastosowanie kilku typów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie oraz wracanie do starych nawyków żywieniowych. Z jakiej przyczyny? Bo organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że odpowiednia ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie dostarcza mu się kalorii w takiej liczbie jakby potrzebował i zaczyna się chronić kiedy tylko jest ich mniej. Nadwrażliwość na gluten Ta obrona skutkuje dużym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co spożyjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, przede wszystkim, jeśli gwałtownie zjemy zanadto mnóstwo. To fundamentalny błąd odchudzających się, przyzwoiciej więc rozpocząć jedną długotrwałą dietę ale nie zmieniać jej.
Zobacz filmik

Leave a Reply